MF Doomin kuolinsyy on selvinnyt!

Lähes kolme vuotta sitten menehtyneen New York -räppäri MF Doomin, oikealta nimeltään Daniel Dumile, kuolinsyy on selvinnyt. Edesmenneen räppärin vaimo on paljastanut, että hän menehtyi verenpainelääkkeistä aiheutuneisiin sivuoireisiin. Hänen kielensä ja kurkkunsa olivat turvonneet, mikä johti lopulta hänen kuolemaansa.

Räppärille oli määrätty ACE-estäjiä verenpaineen hoitoon, mutta hänelle oli jo kahden annoksen jälkeen kehittynyt hengitysvaikeuksia, joiden vuoksi hän joutui lopulta menemään päivystykseen.

Tutkinnassa on todettu, että räppärin yleistila oli heikentynyt äkillisesti hänen ollessaan sairaalassa. Räppärin vaimon mielestä hänen miehensä oli hyvässä kunnossa, mutta oli kärsinyt useista terveysongelmista, kuten munuaissairaudesta ja korkeasta verenpaineesta.

COVID-19-rajoitusten vuoksi hänen vaimonsa ei päässyt vierailemaan miehensä luona, ennen kuin häneltä suljettiin hengityskone, joka oli auttanut räppäriä hengittämään.

Hänen vaimonsa lakimiesryhmä on esittänyt kysymyksiä siitä, kuinka useasti sairaalan hoitohenkilökunta oli käynyt räppärin luona ja miksi hänelle kurkkuturvotukseen annetun lääkkeen antaminen oli viivästynyt kaksi tuntia. Tutkinnassa on selvinnyt, että hän oli osoittanut jo merkkejä paranemisesta.

Lääkärit totesivat, että hänen hengitysvaikeutensa johtuivat harvinaisesta ACE-estäjien sivuvaikutuksesta, joka aiheuttaa angiodeemaksi kutsutun tilan. Tutkinta on yhä kesken.

MF Doom, oikealta nimeltään Daniel Dumile, oli brittiläinen räppäri, joka oli syntynyt Iso-Britanniassa, mutta kasvanut New Yorkissa. Hän menehtyi 31. päivä lokakuuta vuonna 2020 ollessaan 49-vuotias.