Rakim perui jälleen Euroopan-kiertueensa!

Legendaarinen hip hop -artisti Rakim on perunut koko Euroopan-kiertueensa jo toista kertaa peräkkäin. Hän ilmoitti 12. päivä toukokuuta Instagramissa, että aikatauluissa on tällä hetkellä liian paljon ristiriitaa, minkä vuoksi hänen on siirrettävä kiertuetta.

“Valitettavasti siirrän kesäkuulle suunniteltuja konsertteja. Samalla kun maailma juhlii hip hopin 50-vuotispäivää, minua on siunattu niin useilla soitoilla ja kutsuilla tulla edustamaan genren pioneereja lukemattomissa tapahtumissa. Nämä ovat valitettavasti niin ristiriidoissa keikkakalenterissa, että ei yksinkertaisesti ole mahdollista matkustaa kansainvälisesti ja silti esittää Euroopan ansaitsemia esityksiä. Uusien esitysten päivämäärät julkistetaan lähiaikoina. Kaikki liput pysyvät voimassa ja ne voidaan myös palauttaa.”

Rakim, oikealta nimeltään William Michael Griffin Jr., on yhdysvaltalainen räppäri, joka on kotoisin Wyandanchista, New Yorkista. Häntä pidetään laajalti yhtenä kaikkien aikojen vaikutusvaltaisimmista ja taitavimmista rap-artisteista. Rakim nosti räppäystekniikan riman korkeammalle kuin koskaan aiemmin. Hän on pioneeri sisäisten riimien ja monitavuisten riimien käytössä. Rakim oli myös yksi ensimmäisistä, joka kirjoitti monimutkaisesti laadittuja lyriikoita yksinkertaisempien riimikuvioiden sijaan.

Hip hop -pioneeri Kool Moe Dee on kertonut, että ennen Rakimia termiä ‘flow’ ei ollut käytössä. Hän kertoi Rakimin käytännössä keksineen termin flow. Tätä ennen sitä kutsuttiin pelkästään rimittelyksi. Rakim julkaisi useita albumeita yhteistyössä DJ Eric B::n kanssa. Näistä tunnetuimpia ovat “Paid In Full” (1987) ja “Follow The Leader” (1988). Hän on julkaissut myös kolme sooloalbumia “The 18th Letter” (1997), “The Master” (1999) ja “The Seventh Seal” (2009).