OG Ikonen kertoi Killahoelle suosikkilevynsä!

Pyysimme OG Ikosta kertomaan hänelle tärkeitä jenkkiräppilevyjä, ja tässä tulos.


2pac – All Eyez on Me (1996)

Tää levy on varmasti ensimmäinen gangsta-levy johon oon tykästyny. Ensimmäinen biisi joka sytytti kipinän räppiin oli silti aikasemmalla ’91 vuoden 2pacalypse Now-levyllä nimeltään Trapped, mut sitä kautta löysin sit tän levyn ja vuosi tais olla ’97 tai ’98, eli suht tuore albumi vielä silloisella mittapuulla. Ei sinänsä ihme et rakastuin siihen biittiin, koska siihen on samplatty Bar-Kaysin Holy Ghost biisiä joka on ehdottomasti omia funk-suosikkeja. Mut anyways, tällä levyllä on niin paljon timanttisia biisejä kuten DJ Quikin tuottama Heartz of Men, Johnny J:n Picture Me Rollin’ ja Dre:n Can’t C Me. Death Row:n paras albumi IMHO.

Kuuntele: Heartz Of Men


Foesum – Perfection (1995)

Tuli samana vuonna ulos kun All Eyez Me eli ’96, mut tähän pääsin tutustumaan vasta paljon myöhemmin varmaan joskus 2006. Yks kovimpia G-funk albumeita. Tasainen tuotanto takuuvarmoilla gangstatyyleillä. Suosikkibiisit: Runnin’ Game ja Who Got Your Back. Tästä löytyy vinyylipressi minttinä! Thanks to yo boy Tipa Hiihtopipo!

Kuuntele: Who Got Your Back


3x Krazy – Stackin’ Chips (1995)

Tais olla Kuningas Pähkinä joka tän levyn mulle esitteli way back jos oikein muistan. Se oli just sitä hyphy-aikaa, kun kaikki halus räppää niinku Keak Da Sneak, haha. Agermanilla silti suosikkityylit tällä levyllä. Sickaluffa ja Keep It On The Real kovimpia biisejä…tää on muuten 3x Krazyn debyytti samoin ku Perfection oli Foesumilla. Uutta plättyä odotellessa!

Kuuntele: Sickaluffa

Kiitos OG Ikoselle vastauksista!

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän