Ice Cube: “N.W.A:sta lähteminen oli urani suurin riski!”

Ice Cube perusti vuonna 2017 kolmesta-kolmeen koripalloliiga BIG3:n, jonka lanseeraamisen kertoo olleen vaikein projekti hänen elämässään. HipHopDX:n haastattelussa kysyttäessä west coast -legendalta suurinta riskiä minkä hän on urallaan ottanut räppäri tuumaa vuonna 1989 muiden N.W.A-jäsenten kanssa eri teille lähtemisen olevan listan huipulla.

“Lähteminen N.W.A:sta oli todella riskialtis päätös”, Ice Cube sanoo. “Urani olisi voinut lähteä jyrkkään alamäkeen päästyäni ensin huipulle ja sitten lähtien omille teilleni. Kaikki olisi voinut mennä, mutta hyppy tuntemattomaan opetti minut luottamaan itseeni, luottamaan siihen mitä näen ja mihin uskon. Olin vannonut itselleni ettei tämä bisnes muuttaisi sitä, kuka olen.”

Hän lisää: “Uskon, ettei ole mitään hyötyä odottaa. Teet niin kuin tunnet tai et tee ollenkaan. Älä huolehdi liikaa menneestä tai tulevasta, tee vain niin kuin tunnet. Niin pystyt elämään itsesi kanssa, tykkäsi muut siitä tai eivät. Kunhan tunnet itsesi ja olet sinut itsesi kanssa, se on ainoa mikä merkitsee.”

Vuoden 1990 Spinin haastattelussa Ice Cube selitti lähteneen N.W.A:sta rahaongelmien vuoksi:

“Finanssiongelmat tulivat tielle. En saanut kunnollista rahakorvausta panoksestani. Kun olet osallinen kolmen miljoonan albumin myyntiin, odotat suurempaa summaa kuin 30.000 dollaria. N.W.A:n manageri Jerry Heller asuu puolen miljoonan talossa West Lakella, minä asun vielä äitini luona. Jerry ajaa Corvettea ja Mersua, minä pikku Suzukia. Ymmärrät varmaan mitä tarkoitan. Jerry vetää välistä kaiken minkä pystyy, vaikka hänellä ei ole luovaa vaikutusta siihen mitä teimme. Hän vain tekee kaikki älyttömät päätökset ja saa kaikki vitun rahat siitä hyvästä.”

“Jerryn typeristä päätöksistä esimerkkinä toimii Jesse Jackson -keskusteluohjelmasta kieltäytyminen vain sen takia, ettei vierailusta oltaisi saatu rahallista korvausta. Jackson halusi haastatella N.W.A:ta hänen uudessa Voices of America-showssaan. Aiheena oli ristiriitaisia tunteita herättävä musiikki, jota nuoret nykyään kuuntelee. N.W.A:n olisi todellakin pitänyt osallistua, Public Enemyn lisäksi meitä ristiriitaisempaa porukkaa ei tällä hetkellä ole. Meidän olisi pitänyt osallistua, saada maanlaajuista näkyvyyttä ja saada kaikki meidän puolellemme.”

“Kun kieltäydyt tuollaisesta mahdollisuudesta, näytät, ettet oikeasti välitä meistä. Hän on mukana vain tuottaakseen mahdollisimman paljon rahaa mahdollisimman nopeasti.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän