Artistiesittelyssä: South Central -räppäri G Perico

Tämä artikkelisarja on omistettu nouseville rap-artisteille Yhdysvalloista, jotka ovat tuomassa raikasta ilmaa ja uutta tyyliä rap-musiikkiin. Tutustu artikkelisarjaan löytääksesi uusia suosikkeja, jotka ovat valmiita tekemään läpimurron rap-maailmassa.

G Perico, oikealta nimeltään Tommy Burns, on rap-artisti, joka on kotoisin Los Angelesin South Centralista. Hän kuului nuorena Broadway Gangster Crips -nimiseen katujengiin. G Perico aloitti uransa vakavasti vuonna 2014 sen jälkeen, kun hän oli vapautunut vankilasta. Alun perin musiikki oli hänelle harrastus ja keino välttää ongelmia kaduilla.

Vuonna 2015 G Perico sai ansaittua huomiota, kun hänen musiikkiaan soitettiin Xzibitin ja Soren Bakerin toimesta Open Bar Radiossa Los Angelesin KDAY-radiokanavalla. Tämä avasi ovet musiikkialan vaikuttajille, kuten Coach K:lle ja Chris Gottille (Murder Inc.), jotka antoivat hänelle arvokasta tukea.

Vuonna 2016 julkaistu ‘Shit Don’t Stop’ -albumi muutti G Pericon uran suunnan lopullisesti, tehden hänestä tunnetun artistin, joka ei ollut enää vain paikallinen ilmiö. Kappaleet, kuten “Craccin'”, “Nothin’ But Love” ja “Shit Don’t Stop”, saivat suosiota Los Angelesin gangsta rap -faneilta, ja Pitchfork nimesi hänet yhdeksi lupaavimmista länsirannikon tulokkaista.

Vuonna 2017 G Perico julkaisi kaksi projektia, ‘All Blue’ ja ‘2 Tha Left’. ‘All Blue’ -kappaleen musiikkivideo saavutti yli miljoona katselukertaa YouTubessa. Seuraavana vuonna hän liittyi Jay-Z:n omistamalle Roc Nation -levy-yhtiölle, mutta jätti sen vuonna 2019.

Tämän jälkeen G Perico on jatkanut aktiivisesti uuden musiikin tekemistä ja julkaissut yli 10 projektia. Hänen uusin albuminsa ‘7 Figures Later’ ilmestyi tämän vuoden elokuussa.

G Perico – One More Day (2020)
G Perico – 5 Freeway (2021)
G Perico & Gotdamnitdupri – 10 Digits (2022)
G Perico – Ain’t My Fault / Big Pimpin’ (G-Style) (2017)